Christer Dyrwoold

Öppnar för första gången efter sommaren

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

14 augusti

Alkoholismens sjukdom

  "Om du inte har drickande föräldrar kan dina morföräldrar ha druckit och skickat sjukdomar med familjen dysfunktion till dina föräldrar. Om alkohol eller droger inte var ett problem, kan ditt hem ha varit kaotiskt osäkert och saknat natur som många alkoholhem. "BRB s.18

  Bra! Mormor gjorde det för mamma och mamma gjorde det för oss! Vilken chans har vi för att kunna bli bra?

  Trots att det gick igenom generationerna tills det äntligen kom till oss, och kanske till våra barn och barnbarn, vem har skuld? Kan vi verkligen skylla mamma eller mormor eller till och med gammelmormor? Ja, ingen av dem hade för avsikt att skicka detta bagage till oss. Men här är det vårt att packa upp.

  Lyckligtvis har vi den bästa chansen att alla ska göra något åt det. Idag har vi en mycket bättre förståelse för den multigenerationella karaktären av traumatransmission. Och denna förståelse förändras ständigt. Vi är lyckliga att vara en del av ett underbart mänskligt experiment för att vända effekterna av generationsfamiljdysfunktion och uppnå känslomässig nykterhet.

  Precis som de flesta experiment börjar vi med en förutsättning: att vi kan bygga ett liv av stabilitet, säkerhet och vård. När vi drar in i våra livs laboratorier i återhämtning finner vi bara den rätta blandningen av erfarenhet, analys och andliga principer och utfärdar dagliga lägesrapporter till våra medresenärer och vår högre kraft.

  På denna dag kommer jag att notera de framsteg jag har gjort för att hitta min känslomässiga balans och ge mig själv rättigheten att tro att jag kan och kommer att återhämta mig.


Min mamma sa att hon var alkoholist på äldre dagar. Jag hade erkänt min sjukdom för nästan exakt tjugofem år sedan. På onsdag är det precis tjugofem år sedan som jag satt på Älvsjöbadet med min personliga assistent och hennes kille och lyssnade på "Ung utan pung" en teater grupp i från Rågsved/Högdalen. Jag hade kompisar som var med där. Vi satt där och lyssnade och drack folk öl. Jag råkade ju även dricka en halv flaska sådant igår. Fast det var inte meningen, det var för att jag hade tagit fel klaska, den liknade en alkoholfri öl. Jag tog ett par klunkar och kände att någonting var fel. Jag tittade på flaskan och upptäckte att det var 3,5% alkohol. Jag brukar dricka alkoholfri öl. Som brukar ha 0,5% alkohol i sig. Precis som kefir kan ha. Fast jag tycker inte att det är ett återfall. Jag handlade flera flaskor ut av en öl som stod bland alkoholfria ölen den hette OJ, 3,5%. Jag har ett par öl kvar och kommer att ge bort dem. Kanske går ned till grannen och lyssnar om han vill ha dem. Fast om min sjukdom alkoholism har jag en annan blogg.
 
Men i dag så kommer vi att öppna vårt ACA möte i Rågsved klockan halv ett. Då ska jag vara i Rågsveds folkets hus, för ett möte. Efter det mötet så är det ett AA möte. Det har blivit mycket om alkoholism i den här bloggen. Min mamma sa ju att hon var en alkoholist, fast eftersom jag studerat den stora boken, så såg jag henne som en storkonsument. Min gammelmorfar var en alkoholist. Honom träffade jag nog aldrig. Men morfar valde att bli en absolutist så mamma växte inte upp med alkohol. Pappa där i mot blev en periodare. Men jag slutade att dricka 1997 och han slutade att dricka alkohol 2000 tror jag att det var. Han levde de sista tolv åren i nykterhet.
Nej nu blir det frukost och sedan blir det att åka till Rågsved för att öppna vårt möte för första gången efter sommar uppehållet.