Christer Dyrwoold

Har blivit ensam

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

28 november

IDENTITET

JAG GER MIG SJÄLV TILLÅTELSE ATT VARA DEN JAG HAR BLIVIT

  Jag accepterar mig själv. Jag väntar inte längre på att andra ska definiera mig eller ge mig tillåtelse att vara den jag är. Jag behöver inte längre "pröva" för andra och hoppas att de ser mitt värde. Jag kommer att komma ihåg att när jag låtsas vara någon jag inte är, så främjar jag såväl andra som mig själv.

  Självacceptans betyder inte att jag är narcissistisk eller uppblåst av stolthet. När jag är riktigt stolt över vem jag är, behöver jag inte stå på mig. Jag accepterar helt enkelt mig själv som jag är och förväntar mig att andra gör detsamma.

   Som barn av alkoholist är jag engagerad i en ärlig sökning efter mig själv. Jag omfamnar och värnar om vad jag hittills hittat.

  Jag håller på att bygga en fast grund av självacceptans. Även om självtvivel ibland kan krypa in i mitt medvetande, vet jag att min grund inte kommer att krossas.


Ja jag känner mig väldigt ensam, jag är så glad över att jag har min fästmö och bonusbarn. Hade inte de funnits, så hade jag vart ensam. Nej då kanske jag hade vart på möten mer. Fast det är aldrig någon som ringer till en och frågar om vad jag gör eller hur jag mår. Jag är ju väldigt egocentrisk, tii fästmöns förtret. De kallar mig för att jag är en egoist. Fast jag brukar säja att jag är mer egocentrisk än egoistisk det låter. Jag är mer själv centrerad. Jag kan gärna låta andra få fördelar. Men det kan kännas jobbigt. På wikipedia står Egocentrism är detta. Jag är väldigt självcentrerad, men det är något som jag försöker att arbeta bort. 
Men det gör jag genom att gå på två gemenskaper, dels AA som jag ska gå på två möten i dag. Först ett i Rågsved efter ACA mötet som jag kommer att ha i Rågsveds folkets hus klockan 12:30 AA mötet börjar klockan 14:00 det är även ett AA möte i Årsta kyrka klockan 17:00 i eftermiddag. På AA mötena är jag inte ensam fast på ACA mötet brukar jag sitta för mig själv.