Christer Dyrwoold

Jag lyckades träffa en tjej
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

31 mars

Fjärde egenskapen

"Vi blir antingen alkoholistister, gifta oss med dem eller båda, eller hitta en annan tvångsspecialitet som en arbetsnarkoman för att uppfylla våra sjuka övergivningsbehov." BRB s. 12

  När vi först hörde den här egenskapen kan vi ha reflekterat över alla de relationer vi hade - de vi stödde ekonomiskt, eller de där vi fick stöd, men som behöll oss "under lås och nyckel". Det var brutna människor som vi försökte menade som "hade sådan potential" - varför brukade de använda den? Vissa av oss hade farliga partners, men när de tycktes älska oss var världen en kort stund en lycklig plats.

   Många av dessa relationer speglade vår barndom. Men vi visste inte att vi återupplevde det förflutna. Vi trodde att vi valde dessa människor ur normal attraktion som någon annan. Men det var vår normala, för vi lärde oss bara hur vi skulle relatera till tvångsmässiga, dysfunktionella människor.

   I ACA är det tröstande att hitta olika personer att relatera till - de som också har haft grova och tuffa relationer, men som väljer ett annat liv. Vi börjar se hur det är möjligt att relatera till dem i ett nytt sätt. Vi ser gränser som fastställs och upprätthålls. Vi hör sårbarheter som delas, och vi börjar känna oss bekväma och gör detsamma. Vi börjar lita på andra och vår Högre Makt, eftersom vi vet att vi nu kan förändra vårt mönster av självförstörande relationer.

På denna dag kommer jag att fokusera på min högre kraft och mig själv för att hitta mitt centrum. Detta kommer att hålla mig fokuserad så att jag kan relatera till andra på ett hälsosammare sätt.


Ja nu kom även denna text ut. Ja jag blev ju själv en alkoholist, men jag nyktrade till 1997. Jag kunde inte skaffa familj innan jag själv nyktrade till. Jag är dålig på att visa min kärlek till min partner, eftersom jag hade svårt att se kärlek i min barndom. Fast en så dålig uppväxt hade jag ändå inte. Men jag blev ju som jag blev. Det kan nog inte vara lätt att leva med mig. Jag är glad över att min fästmö orkar med och står ut med mina olika skavanker. Mitt slarv och stora lättja. Jag är i alla fall nykter. Hon har sluppit se mitt supande.