Christer Dyrwoold

Roligt att lära sig något nytt

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

30 september

SJÄLVKÄNNEDOM

JAG ÄR PÅ EN FLAMMANDE STIG

PÅ VÄG MOT SJÄLVINSIKT

  Jag kan lära mig att nära mig och ingå intima relationer med realistiska förväntningar. Vad betyder det att vårda mig själv? Det betyder att jag accepterar mig själv utan förbehåll. Det betyder att jag respekterar min egen integritet och min egen tillväxtprocess.

   Att nära mig själv innebär att jag ser mina tankar, känslor och önskemål som viktiga. Med allt detta i åtanke innebär vårdande att jag skapar en blomstrande miljö för mig själv som främjar hälsosamt liv.

  Idag har jag förnyat respekt för mina interna resurser. Min inre styrka tillät mig att överleva barndomen och tonåren. Just nu förstår jag att ren överlevnad inte är tillräckligt. Jag vill ha mer, jag förtjänar mer och att lära sig ge mig det jag behöver är ett stort första steg.

  Jag ska erkänna att jag har behov. Jag kommer att fatta beslut om hur man kan tillgodose dessa behov. Jag brinner en väg till självupptäckt och vårdar mig själv.


Jag lär mig varje dag något nytt. Det är kul att lära sig nya saker. Jag ångrar att jag inte la ned mer på skolan, när jag var yngre. Ångrar att jag började att fly med alkohol, och även andra substanser. Det har ja en annan blogg som jag skriver i från AA:s stora bok. Den är snart slut och då kommer jag ta en ny bok. Jag kulle vilja skriva i från boken när AA blev myndig. Ska bara hitta den. Eftersom jag inte har läst den. Annars kanske jag skriver i från 12 och 12 om stegen och traditionerna. Fast jag vill läsa någon ny och verkligen studera den.