Christer Dyrwoold

Har gått min egna vägar

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

27 juli

INDIVIDUALITET

JAG KOMMER INTE ATT KONTROLERA MINA ÄLSKADE

  Jag kommer att värna om min egen individualitet idag och jag ska respektera egenarten idag och jag kommer att respektera andras personlighet. Jag kommer inte att kontrollera mina nära och kära, jag tar inte ansvar för deras handlingar eller deras ord. Många gånger i det förflutna har jag försökt att kontrollera alkoholistens beteende genom att ständigt låta ursäkter för sitt pinsamma beteende, deras missförstånd, deras överdrivet slutar deras minskade ansvar. Istället för att känna min egen individualitet kände jag mig ansvarig för alkoholistens handling.

  Jag kommer att vara stark i dag och koncentrera mig på att upprätthålla min egen personlighet. Jag tar inte ansvar för någon annans handlingar eller känslor.

  Jag kommer att kunna lossna känslomässigt från andras stress. Jag kommer att acceptera min maktlöshet gentemot andra. Jag kommer att acceptera mig själv och jag accepterar andra i sin egen unika personlighet.

  Jag kommer att värna om min egenart idag.


Jag kan aldrig ändra på andra, jag kan bara ändra på mig själv. Fast jag kan ju ge råd och själv försöka  vara en bra förebild. Men de som kommer efter mig ska göra det för sin egen skull. Alla ska försöka vara sig själv. Inte försöka bli nåon annan. Jag har alltid försökt att gå min egen väg.