Christer Dyrwoold

Världen är vacker
Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

30 december

FÖRUNDRAN

JAG ÄR FÖRBLUFFAD AV VÄRLDENS SKÖNHET OCH SAMMANSATTHET

  Jag ser den underbara sammansattheten i naturen i den kristallina strukturen i en snöflinga och i det mångfacetterade ögat av spyflugan. Var och en ser jag att jag också är en typ, makalös och unik.

  Jag är en del av naturen, en del av det komplicerade mönstret av saker. Tidigare har jag koncentrerat mig på triviala detaljer, eftersom livets underbara besvärlighet överväldigade mig. Jag kände mig liten och rädd.

  Jag kommer inte att ta livet för givet, leva varje dag som om det var en enda tur i karusellen. Och jag kommer inte att förminskas av naturens otrolighet. Beslutsamt och inte rädd, jag skapar en plats för mig själv i världen.

  Idag är jag förbluffad av livets skönhet och besvärlighet.


Ja världen är otroligt vacker. Fast jag skulle faktiskt velat ha haft snö, nog för att jag kan tycka att det kan vara jobbigt, med kylan och halkan. Fast jag är född här uppe i norra halvklotet och ska vara van vid det. Fast nu mera har vi förstört klimatet så mycket. Så det är inte ofta vi får se snö här i Stockholm. Fast det är vackert i naturen med alla höstfärger.